Kvænangen kommune vedtok onsdag å ansette en introduksjonskoordinator i 100 % stilling. Stillingen legges til etat for oppvekst og kultur, og vil vurderes på nytt etter tre år.

Det var Kystpartiet og SVs forslag å endre stillingsnavnet fra flyktningekonsulent til introduksjonskoordinator. Arbeiderpartiet og Høyre foreslo at stillingen først skal lyses ut internt hvis det er mulig, ettersom kommunen befinner seg i en omstillingsprosess. Dette ble også vedtatt.

Bakgrunnen for ansettelsen er kommunestyrets bestemmelse i februar om å bosette inntil fem familier og inntil fem enslige mindreårige i 2016. Forutsatt at det finnes bolig og at tjenestetilbudet er forsvarlig nok til å ta imot nye innbyggere med noe ekstra behov. Kommunen anser det som nødvendig å få på plass stillingen som introduksjonskoordinator i god tid før flyktningene kommer.

En introduksjonskoordinator vil hjelpe og veilede flyktninger som ankommer kommunen, både barn og voksne. Personens oppgave vil være å klargjøre boliger som flyktninger skal bo i, hjelpe dem å etablere seg i egen bolig og bidra til å bygge et sosialt nettverk. Personen vil ha et viktig samarbeid med blant annet voksenopplæringen, NAV og barnevernet.