I en pressemelding kommer det fram at årsregnskapet for selskapet i fjor viser et overskudd før skatt på 153 millioner kroner mot 169 året før. Konsernets årsresultat for 2015 etter skatt er 83,6 millioner kroner mot 91,0 millioner året før.

- De lave kraftprisene preger hele bransjen, og svekker hele bransjens lønnsomhet. Ved starten av året 2015 var kraftprisene langt lavere enn hva snittet de siste ti årene har vært. I juli 2015 var prisene på det alle laveste nivået, og lå på 7,8 øre pr. kWh. Snittprisen i tiårsperioden 2005 – 2014 var på 28,8 øre pr. kWh, forklarer konsernsjef Semming Semmingsen i pressemeldingen.

Ingen utbytte til eierne

- Resultatet er som forventet, tatt i betraktning de lave kraftprisene. Den økonomiske og finansielle situasjonen til selskapet er fortsatt sårbar, og styret tilråder derfor ikke at det utbetales utbytte til våre eiere, sier styreleder Inge K. Hansen.

Kjøp av aksjer

I september i 2014 ble en fusjon mellom Troms Kraft og Ymber stanset. Tidligere denne uken skrev Framtid i Nord om at Troms Kraft og Ymber i all hemmelighet het forhandlet om kjøp og salg av kraft-aksjer.

Les saken: Nytt spill om Ymber-aksjer

Les saken: - Vi opplever avtalen som bra

Troms Kraft kjøpte nylig aksjer i sluttbrukerselskapet Ishavskraft AS, og eier nå selskapet fullt ut.

Les saken: Troms Kraft kjøper Ishavskraft

Framgang på tross av lave kraftpriser

Resultatet for årets første kvartal viser positiv fremgang, dette til tross for at kraftprisene fortsatte å holde seg på et meget lavt nivå også inn i året 2016.

Regnskapet pr. 31.03.2016 viser et resultat før skatt på 60 millioner kroner mot 33 millioner samme periode i fjor.

Troms Kraft kjøpte nylig aksjer i sluttbrukerselskapet Ishavskraft AS, og eier nå selskapet fullt ut. Resultatet fra Ishavskraft er derfor konsolidert inn i regnskapet for første kvartal, noe som slår positivt ut. Resultatet er også preget av at Nordkraft leverer positive resultater første kvartal.

Resultat etter skatt på 44 millioner mot 25 millioner i fjor.

- Styret er tilfreds med framgangen, det viser at Troms Kraft er på vei i riktig retning. Med fortsatt lave kraftpriser blir det desto viktigere å fortsette å holde fokus på kontinuerlig forbedring av driften, for derigjennom å skape en sunn økonomi, sier styreleder Inge K. Hansen.

Utdrag fra konsernregnskapet 2015
Utdrag fra konsernregnskapet pr. 31.03.2016