Filmproduksjonsselskapet Field Productions skal filme scener til filmen "Supervention 2" i høyalpine og utilgjengelige fjellområder i Kvænangen. Dette med snøbrettlegenden Terje Håkonsen og verdens beste alpinist Aksel Lund Svindal i sentrale roller.

Filmingen skal foregå i inntil tre dager, fra tidsrommet 20.april til 15 mai i år.

Stor reklameverdi

Kvænangen kommune har gitt selskapet dispensasjon til landing med helikopter på et utvalg topper: Langfjordjøkelen, kartfestet topp i Kvænangstindan, Nevernesfjellet, Áibmadasgáisá, Gárasnjunni, Tjørnatinden og Koppartind.

Flere vilkår er satt, blant annet at deler av filmmaterialet skal frigis og sendes kommunen til eget bruk. Søker er også pliktet til å unngå flyging tett på tamrein og vilt som observeres.

Kommunen skriver blant annet under vurderinger gjort i vedtaket:

"Flygningen har uheldige skadevirkninger. Dette er likevel en omfattende produksjon med stor reklameverdi for Kvænangen..."..."Skadevirkningen vil således være en kortvarig forbigående forstyrrelse som ikke vil sette varige spor etter seg. Det er film om topptur og skikjøring som er produktet, og som skal vises til potensielt flere millioner mennesker."

Stor suksess

Supervention 2 er en dokumentar som skuldrer ski- og snøbrettutøvere på en spektakulær reise, og konfliktene de møter underveis. Lokale personligheter og lokal kultur vil også bli fremhevet.

Høsten 2013 lanserte samme produksjonsselskap kinofilmen Supervention med stor suksess. Filmen fikk 40.000 besøkende i 70 byer i Norge, 2,1 millioner visninger på VGTV, 3 millioner passasjerer så traileren på Norwegian fly, distribusjon på Netflix USA og ca 70000 solgte filmer digital og fysisk i verden.