Svein Oddvar Leiros liker dårlig at John Karlsen hevder hans kommune bruker sin status som samisk forvaltningsommråde mot en sammenslåing.

Les saken: Forvaltningskommuner for samisk skal beholdes

– Det er i alle fall en misforståelse av Karlsen, sier Leiros.

– Det som er fakta er at vi har bedt om et svar på hva som skjer om det blir en sammenslåing. Det svaret begynte vi å etterlyse for to år siden. At svaret kommer nå, i 12. time, er jo bra.

Ordføreren sier han synes det er bra at kommunene skal slippe å søke. Om det er det som skjer. Han har nemlig lest brevet fra Jan Tore Sanner til Snåsa, og han har bitt seg merke i siste avsnitt i brevet:

”Jeg er kjent med at også andre kommuner i forvaltningsområdet for samisk språk har uttrykt bekymring for hva som vil skje dersom de slår seg sammen med kommuner som ikke er innlemmet. Departementet vil innen kort tid komme nærmere tilbake med forslag til løsninger.”

– Jeg merker meg hva John Karlsen sier, men denne setninga gjør at jeg ennå føler usikkerhet for konsekvensene. Vi får i dag 1,8 millioner kroner, fordelt på 2.200 innbyggere. Det må blant annet ligge mer penger i potta til en større kommune, sier Svein Oddvar Leiros.