Ved ankomst til Saltnes var det noen av elevene som ikke var helt sikker på om de skulle tørre begi seg ut på padleturen, selv om de tidligere i år har trent på kameratredning i skolebassenget.

Elevene fikk raskt erfare at det å padle i et varmt lite basseng er noe helt annet enn i en iskald fjord. Vinden spaknet noe etter at elevene la ut på sin ferd innover i fjorden i retning Ut i NORD-posten ved Innervikselva.

Fjord med natur og kultur

For Nord-Troms Friluftsråd er det viktig med skoler som prioriterer læring i friluft og som tar i bruk klasserommet utendørs.

Lærer Jon Arne Solheim var den som hadde tatt initiativ til padledagen, og Hugo Tingvoll i Friluftsrådet terpet på sikkerhet og kameratredning i fjæra før padlingen tok til.

Fokus på kameratredning

En av de som fikk prøvd seg ute i fjorden, var Eskil Skum. Han fikk padlet den ene veien, men tilbød seg å gå tilbake til Saltnes slik at alle skulle få mulighet til å prøve seg i kajakk.

- Det gjorde ikke noe at jeg måtte gå. Dette var første gang, men fint var det. At jeg måtte gå gjorde ikke noe. Viktig at alle får prøve padling, sier Skum. Også for Samantha Sønke var dette noe helt nytt.

- Jeg var litt redd i begynnelsen. Av og til hadde jeg følelsen av å gå rundt, men det gikk bra, sier den fornøyde padleren.