Oponions brukerundersøkelse om kommunesammenslåing i Nordreisa, viser at 53 prosent av de spurte ønsker en storkommune. 31 prosent er mot, mens 16 prosent har svart at de ikke vet.

44 prosent vil ha Nord-Troms 4, altså Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord og Kvænangen, mens 18 prosent går for at Skjervøy og Nordreisa slår seg sammen.

Du finner hele innbyggerundersøkelsen på Nordreisa kommunes hjemmesider. Trykk her!

Bedre kvalitet

Oponion hadde satt fram syv mål for en kommunesammenslåing. 46 prosent av innbyggerne svarte at de mener økt kvalitet på de kommunale tjenestene og en mer kostnadseffektiv kommunal drift, er blant de tre viktigste målene. Dette etterfølges av bedre nærings- og samfunnsutvikling, 38 prosent.

Et klart flertall mener kommunen vil løse en rekke oppgaver bedre eller som i dag enn dårligere etter en sammenslåing, og et flertall mener at helsetjenester er blant de tre viktigste kommunale tjenestene.

Svært stor tilhørighet

Nærhet til tjenester er viktig for innbyggerne. Avstand til rådhuset og byggesaksbehandling, og til en viss grad barnevern, er noe mindre viktig.

79 prosent av innbyggerne føler enten svært stor (48 prosent) eller ganske stor (31 prosent) tilknytning til Nordreisa kommune. Det er kun 5 prosent som oppgir liten tilknytning.

Nordreisa har i dag hatt folkeavstemming. Resultatet vil bli publisert her så snart det er klart.