I en pressemelding onsdag, opplyser Skatteetaten at alle næringsdrivende i år må levere elektronisk. En liten uke før innleveringsfrist 31. mai, har fortsatt halvparten av det nordnorske næringslivet en jobb å gjøre.

- Selv næringsdrivende som ikke har endringer må huske å levere. Det såkalte leveringsfritaket gjelder kun for personlige skattytere. Erfaringsmessig ser vi at flere leverer tett opp mot fristen, sier Helge Aune avdelingsdirektør for Veiledning i Skatt nord.

Nytt veiledningstilbud på Facebook

Nylig gjennomførte Skatt nord 45 kontroller rettet mot nye næringsdrivende i regionen. Resultatet viser at mange hadde mangelfulle og ufullstendige regnskaper.

- Et ajourført og fullstendig regnskap er en forutsetning for å kunne levere korrekte oppgaver. Sliter du med elektronisk utfylling av selvangivelsen er vi klare til å hjelpe deg, sier Aune.

Du finner mye informasjon tilgjengelig på skatteetaten.no. Finner du ikke det du trenger der, kan du kontakte skatteetaten på telefon, chat eller på Facebooksiden for enkeltpersonsforetak, "Skatten min bedrift". Du kan også oppsøke ett av skattekontorene for personlig veiledning.

Enklere rapportering

I år har Skatteetaten lansert en ny og enklere løsning for de som driver egen bedrift, og som gjør rapporteringen selv. Nå kan enkelte små aksjeselskap og enkeltpersonsforetak benytte Næringsrapport skatt, og dermed spare tid og hodebry når de skal levere selvangivelsen.

- Vi har likevel forståelse for at enkelte syns overgangen til elektronisk levering kan være utfordrende, og oppfordrer disse til å ta kontakt i en av våre kanaler slik at alle får levert, avslutter Aune.

Fylkesvis oversikt:

Avdelingsdirektør Helge Aune i Skatt Nord. Foto: Skatt Nord