Finansdepartementet har tidligere gitt Skattedirektoratet oppdrag i å vurdere Skatteetatens organisasjonsstruktur. Det skal legges til rette for at etaten kan løse oppgavene på en bedre og mer effektiv måte.

Etter det Framtid i Nord erfarer vil Skattedirektoratet forselå å legge ned skattekontoret i Nordreisa.

Færre og større kontorer

"Skattedirektoratet må legge vekt på at kontorene skal ha sterke fagmiljøer. Etaten skal kunne rekruttere godt over tid. Stordriftsfordeler blant annet i drift, administrasjon, bruk av lokaler og utstyr og anvendelse av personale må hentes ut i vesentlig større grad enn i dag. Regjeringen legger til grunn at dette tilsier færre og større kontorer." opplyser Finansdepartementet.

Skattekontoret på Storslett har i dag fem ansatte. Dette er det eneste skattekontoret mellom Tromsø og Alta.

Regiondirektør, Rune Sørra, for Region Nord kan verken bekrefte eller avkrefte om kontoret på Storslett vil bli foreslått nedlagt. Onsdag denne uken skal Skattedirektoratet oversende en rapport til Finansdepartementet med forslag for endringer.

- Etaten er i en prosess for å finne ut hvordan vi skal organisere for framtiden. Rapporten vil komme ut i morgen, da blir innholdet offentlig. Før den tid blir det bare spekulasjoner, sier Sørra.