Det går nå mot åpning av Nordkalottsenteret i Storfjord Styreleder i Nordkalottsenteret, Stine Strømsø Jacobsson kan bekrefte at de første leietakerne flytter inn fra førstkommende mandag.

Ifølge styrelderen er det Språksenteret, Visit Lyngenfjord og NAV/ grensetjenesten som er de tre første aktørene som vil ha kontor på det nye senteret.

Halve lokale ledig

Men fortsatt vil halve lokalet til Nordkalottsenteret stå tomt, og Strømsø kan ikke bekrefte at de har noen konkrete aktører som står klar for å flytte inn.

– Men vi har flere aktører som vi er i dialog med, kan hun bekrefte. Blant annet skal det være snakk om kombinert kafedrift og turistinfo som først var på plass, men som senere har latt vente på seg.

– Vi har også vært i dialog med Storfjord kommune om et Grunderkontor, men har ikke fått tilbakemelding, kan Strømsø opplyse.

Tatt lang tid

Storfjord kommune kjøpte i 2012 den gamle ICA butikken for nesten fire millioner kroner, det etter flere år med debatt og rettslige runder om forsøk på heving av kjøpet. Kommunen som først sto som eier har siden den gang hatt årlige utgifter på rundt 50 000 kroner. I fjor begynte kommunen arbeidet med rennoveringen av bygget, et arbeid som har kostet vel 4 millioner kroner inklusiv prosjekteringen,

Men Nordkalottsenteret har også fått ekstern finansiering, blant annet et milliontilskudd fra Troms Fylkeskommune.

Nordkalottsenteret er i dag et kommunalt eid aksjeselskap hvor bygget også eies av selskapet.

Ifølge styreleder skal det avholdes et styremøte førstkommende mandag hvor blant annet dato for den offisielle åpningen skal fastsettes.