Dette går av en pressemelding fra Stortinget tirsdag 31. mai.

- FrP og Høyre i regjering har gjort langt mer for å begrense rovdyr på tre år enn Senterpartiet fikk gjort på åtte år i regjering, sier Jan-Henrik Fredriksen i FrP.

Tirsdag fikk et Dok8-forslag flertall i Stortinget med støtte fra Høyre, FrP og Senterpartiet om å redusere antallet aggressiv kongeørn.

- Kongeørnen er den farligste predatoren på Fosen. Det er en uholdbar situasjon vi er helt nødt til å få under kontroll, sier stortingsrepresentant Jan-Henrik Fredriksen (FrP).

Kongeørnen er fredet i Norge. Forslaget gjelder lokalt på Fosen og i store deler av Troms fylke, hvor kongeørnen er svært aggressiv.

Stort problem i Troms

I Troms er kongeørnen et langt større problem for bufe, enn hva gaupe og jerv til sammen. Dette er en sak som Fremskrittspartiets Jan-Henrik Fredriksen har gått i bresjen for.

- Vedtaket gjelder bare for Fosen og Troms. I resten av Norge er kongeørnen fredet, men i disse områdene er den et så stort problem at vi må ta grep. Fremskrittspartiet og dagens regjering står for en politikk hvor vi ønsker å fremme Næringsliv og bosetning i hele landet, dette gjelder også i forhold til ulv, jerv, gaupe og bjørn, forklarer Fredriksen.

Grunnlaget for beslutningen om å ta ut aggressiv kongeørn, baserer seg på et forskningsprosjekt utført av Norsk institutt for naturforskning (NINA).