27-åringen tar over jobben etter Espen Pedersen fra 1. august, og blir dermed den første kvinnelige heltidsansatte i Troms Fotballkrets på hele 15 år.

Dette skriver iTromsø.

– Vi har ikke hatt kvinnelige ansatte på veldig lenge. Det er vi ikke veldig stolt over. De siste 15 årene har det vært veldig dårlig. Vi er glad vi fikk muligheten til å ansette en kvinne, sier daglig leder i Troms Fotballkrets, Jo Are Vik.

– Veldig sterk kandidat

Vik mener kretsen har fått inn en meget sterk i ressurs i kvinnen som har bakgrunn som fotballspiller i Slettaelva, Fløya og Alta.

– Hun er en særdeles dyktig kandidat som fortjener å få jobben. Hun står frem som en veldig sterk kandidat med bakgrunnen og utdannelsen som hun har. Hun har jobbet flere perioder i Finnmark fotballkrets, og fått gode skussmål, sier han.

På jordomseiling

Det har foreløpig ikke lyktes iTromsø å få kommentarer fra Gundersen selv. Hun er nemlig på en skikkelig langtur.

– Hun befinner seg på en verdensomseiling for øyeblikket. Sist vi snakket med henne, så var det under innseiling til Jamaica. Hun takket imidlertid ja til jobben fra Los Angeles i går, forteller Jo Are Vik.

Kvalitetsklubb-fokus

Én tydelig hovedoppgave for Stine Gundersen i hennes nye jobb, blir å følge opp Kvalitetsklubb-prosjektet til Norges Fotballforbund.

Tre klubber i Troms Fotballkrets - TUIL, Finnsnes og Målselv - er foreløpig sertifisert som kvalitetsklubb. Det stilles sportslige og organisatoriske krav for å få sertifiseringer, og man må blant annet ha godt utdannede trenere i klubbene.

– Kvalitetsklubb er kanskje det aller viktigste en klubbutvikler jobber med, sier Jo Are Vik.

Han forteller at ytterligere åtte klubber i Troms er i prosess for å få Kvalitetsklubb-sertifisering, og at man håper å ha et titalls klubber i kategorien i løpet av 2017.

– Å være klubbutvikler har blitt en stadig viktigere rolle i fotballforbundet, sier Jo Are Vik.