Framtid i Nord skrev sist helg om Hans Jakob Johannessen som unngår å kjøre over Sørkjosfjellet, på grunn av det han mener er livsfarlige forhold på E6. Forholdene Johannessen reagerer på er alt for skitten veg med grus og sand som ikke blir vasket bort.

Byggeleder i Statens vegvesen, Ken Johar Olaussen, mener forholdene i helga var en glipp og håpte det var et engangstilfelle.

– Vegen har vært bedre i det siste, men i helga skjedde det en glipp. Vegen skal kostes og vannes daglig, så vi håper at dette var et engangstilfelle, sa Olaussen i Statens vegvesen tidligere denne uka til Framtid i Nord.

Flere har engasjert seg i saken på Facebook. Folk er glade for at det kommer tunell igjennom Sørkjosfjellet, men mange irriterer seg over skitten veg og er enig med Johannessen.

Mener vegvesenet lyver

Det reagerer Tommy Henriksen i Nordreisa Taxisentral på.

– Jeg kjører over Sørkjosfjellet mange ganger om dagen, hver dag, og jeg har aldri sett en eneste pussemaskin, sier han.

– Det er ren løgn at dette var et engangstilfelle, legger han til.

– Synes du vegen er renere og bedre nå enn den var i vår?

– Nei, vegen er ikke bedre enn den var i vår, sier Henriksen.

– Livet på spill

Henriksen mener det er livsfarlig å kjøre motorsykkel over fjellet når vegen blir vasket for sjeldent.

– Jeg er kjempeglad jeg ikke kjører motorsykkel. Å kjøre over Sørkjosfjellet forbi tunellinngangene med motorsykkel, er å sette livet på spill!

I tillegg til at vegen ikke blir vasket ofte, forteller han om dårlig vegbane.

– Når en kjører nordover fra Langslett er det blant annet et stort hull på kanten av asfaten like etter tunellinngangen. Man knuser jo bilen ved å kjøre i det – hele vegen er et håpløst prosjekt, sier Henriksen.

– Det er rett og slett for dårlig, avslutter han.

– Kan ikke forvente tipp-topp-veg

Prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen sier bilistene må ha forståelse for at det foregår anleggsarbeid over Sørkjosfjellet.

– Vi må forvente at vegen ikke er 100 prosent til enhver tid når vi driver massetransport. Men vi har et høyt fokus på at vegen skal feies eller vaskes, og i vinter hadde vi høyt fokus på strødd veg. Jeg kan ikke garantere at vegen er ren til enhver tid, men vi har fokus på det, sier Løvli.

Løvli håper sjåfører viser hensyn ved tunellinngangen ved Jubelen og tunellinngangen ved Langslett. Han kjenner ikke til hullet i vegen ved en av tunellinngangene, og har ikke fått tilbakemeldinger om uforsvarlig dårlig veg over Sørkjosfjellet.

– Vi skal se på hullet og følge det opp.

– Folk må vise hensyn – det er nedsatt hastighet og skiltet ved vegarbeidsområdene. En kan ikke forvente tipp-topp-veg når det foregår anleggsarbeid, sier Løvli.

E6 over Sørkjosfjellet, like før tunellinngangen ved Langslett. Foto: Isabell Haug
Prosjektleder Gudmund Løvli i Statens vegvesen. Foto: Tom Skoglund / Altaposten