Nordreisa-mannen Kurt Einar Karlsen (41) er ny administrerende direktør i Lerøy Aurora AS. Karlsen kommer fra stillingen som leder for industri og FOU i samme selskap.

Karlsen har 16 års fartstid i selskapet og styreleder Stig Nilsen uttrykker tilfredshet med at Karlsen blir Renate Larsens arvtager i sjefsstolen.

- Denne gangen så vi om vi fant den rette personen utenfor organisasjonen. Det var stor interesse for stillingen, men det viste seg at den beste kandidaten befant seg innenfor. Det er en styrke for Lerøy Aurora at det vokser fram en blant våre egne som kan ta over en slik stilling, sier styreleder Stig Nilsen.

Godt utgangspunkt

Kurt Einar Karlsen selv gleder seg til å ta fatt på jobben fra 1. august.

- Det kommer til å bli veldig artig og spennende. Utgangspunktet er veldig godt og jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven, sier 41-åringen til Framtid i Nord.

Lang erfaring

Karlsen er utdannet ved Norges Fiskerihøgskole og var fabrikksjef ved Skjervøy før han i 2015 tok over som leder for industri og FOU.

- Han har lang erfaring fra produksjon og ledelse i ulike ledd innen verdikjeden i havbruksnæringen og har gjennom de siste 16 årene ledet industrivirksomheten tilknyttet Lerøy Aurora, sier Nilsen.

Kurt Einar Karlsen tar over et selskap med 350 ansatte (285 årsverk) og som omsatte for 1,4 milliarder kroner i 2015. Driftsresultatet samme år var på 450 millioner kroner. Hovedkontoret er i Tromsø, med prosessanlegg på Skjervøy.