En fersk undersøkelse viser at sju av ti liker å tekste med venner, sjekke mailen eller være på Facebook mens de gjør sitt fornødne. Undersøkelsen viser også at mange sliter med å legge fra seg mobilen til tross for at en leker sammen med barn. Mange legger heller ikke fra seg mobilen bak rattet.

Det er flest menn som surfer i vei fra toalettet – hele 79 prosent av mennene mot 66 prosent av kvinnene. Og de yngste er de mest aktive toalettsurferne.

Nord-Norge topper statistikken

Nordlendinger og trøndere er de ivrigste toalettsurferne i landet.  Det fremgår av en landsdekkende undersøkelse YouGov har utført for Eniro/Gule Sider.

– Mobilen har vi med oss overalt, også når vi går på do. Mange bruker sikkert toalettbesøket til å oppdatere seg på sosiale medier eller tradisjonelle medier, og andre til å gjennomføre ulike gjøremål i en hektisk hverdag, for eksempel å lese mail, sende beskjeder og handle varer man kanskje ikke har tid til å gå i butikken og kjøpe, sier Erik Neergaard, Marketing Manager i Gule Sider.

Bruker mobilen i bilen

38 prosent av nordmenn legger ikke vekk telefonen bak rattet heller, selv om det i 2013 ble lagt ned et totalforbud mot mobilbruk imens en kjører, med mindre den er fastmontert i en integrert hands-free. Østlendingene bruker mobilen mest bak rattet.

– Mobilen er et nytteverktøy, og det finnes mange nyttige apper for bilturen, slik som navigasjonsapplikasjoner. Men da er det viktig at mobilen er fastmontert og har integrert hands-free. Håpet er at den høye andelen som bruker mobilen mens de kjører har slike løsninger, og ikke sender SMS eller chatter bak rattet, sier Nergaard.

Middagsselskapet er helligst

Det er når vi er i middagsselskap flest sier at de lar mobilen ligge igjen hjemme eller ligge urørt. Hele 70 prosent mener dette er en situasjon hvor mobilbruk bør unngås. Men også når vi er på kino (68 prosent) eller i kirken (62 prosent), velger det store flertallet å la mobilen forbli urørt eller bli igjen hjemme, skriver Gule sider i en pressemelding.

Er vi på skolen derimot, er det bare 39 prosent av oss som lar telefonen være i fred.

– Generasjonen som har vokst opp med mobilen er langt mer ivrige mobilbrukere enn de generasjonene som har tatt i bruk mobil i voksen alder. Samtidig ser vi at mobilen har blitt en mer og mer naturlig følgesvenn til de fleste gjøremål for hele befolkningen. Det er også et uttrykk for at mobilen er nytteverktøy som vi kan ringe med, navigere med, shoppe med, ta bilder med og holde oss oppdatert med, sier Neergaard.

Her klarer vi ikke å legge fra oss mobilen:

  • På toalettet – 73 %

  • Kafebesøk med venner – 69 %

  • På date – 68 %

  • I sengen – 67 %

  • Lek med barn – 63 %

  • På fordrag/skoletime – 61 %

  • I arbeidsmøter – 44 %

  • Når vi kjører bil – 38 %

  • I kirken – 38 %

  • På kino – 32 %

  • I middagsselskap – 30 %