Leder for NITO Studentene, Omar Gamal, oppfordrer kommende studenter til å takke ja til studiet ingeniørstudiet.

– Har du søkt på ingeniørstudier, men blitt skremt av nedgangen i oljebransjen? Si ja til ingeniørstudiene dine, det er et yrke for fremtiden, oppfordrer Gamal i en pressemelding.

Det er fortsatt ledige studieplasser ved UiT og andre universiteter. Oversikt over det finner du på Samordna opptak.

Viktig yrkesgruppe

80 prosent av oss mener ingeniører er en forutsetning for utviklinga av velferdssamfunnet. I fjor mente hele 34 prosent at ingeniører er den viktigste yrkesgruppen for å skape nye arbeidsplasser.

– Å bli ingeniør er å velge et yrke for fremtiden. Har du valgt det får du være med på å løse noen av verdens største utfordringer. Og ikke minst skal du være med på å skape arbeidsplasser for fremtiden, slik at Norge kan fortsette å være den velferdsstaten den er i dag, sier han.

– Dette eventyret er langt fra over

Til tross for nedgangstider i olje- og gassbransjen, viser NITOs behovsundersøkelse at 40 prosent av arbeidsgivere mener det er behov for ingeniører i årene som kommer.

– I dag er det femti år siden første prøveboring i Nordsjøen og starten på oljeeventyr i Norge. Dette eventyret er langt fra over. Vi vet det er behov for ingeniører innenfor bygg, industri, kommunal sektor, helsesektor og mange andre bransjer, men vi trenger også nye ingeniører som kan ta oss inn i en grønn hverdag. Så ja, det er også behov for kompetansen til deg som skal studere oljerelaterte ingeniørfag.

Gamal oppfordrer alle som har fått tilbud om studieplass på ingeniørstudier til å takke ja.

– Det er et yrke for framtiden, sier Gamal.

Leder for NITO Studentene, Omar Gamal.