Førstemann var Svein Oddvar Leiros fra Kåfjord. Nestemann ut er Storfjords ordfører Knut Edmund Jentoft.

- Hvilke  planer har du i sommer?

- Jeg er midt i ferien min, så akkurat nå er jeg og kona mi ombord på seilskuta vår "Sjøliv" rett utenfor Myken i Rødøy kommune. Så her er jeg skipper på min egen skute. Vi seilte helt fra Storfjord og ned hit til Helgelandskysten. Det er stadig nye ting å se og plasser å besøke.

- Hvor tilbringer du helst en godværsdag?

- Den tilbringer jeg helst ute i et øyvær i Troms eller Nord-Norge. Opp til fjells eller med havet, både i og utenfor båten. Jeg liker veldig godt å fiske.

- Hva slenger du på grillen og hva drikker du til?

- På grillen der har jeg aller helst grønnsaker og fisk, innpakket i aluminiumfolie med masse krydder og smør. Og til dette nyter jeg alkoholfritt øl!

- Om du får gjester hjem til din kommune, hvor tar du dem med?

- Jeg har to steder jeg da helst drar til; først er det Stordalen i Signaldalen for å se på den uberørte urskogen og så er det Steindalsbreen, som er en litt mindre strabasiøs tur.

Hva tenker du om sommerværet i Nord-Troms hittil i år?

- Det har jo vært mye gråvær, men det har egentlig ikke vært så gærent! Det finnes bare dårlige klær - ikke dårlig vær, hehe.

- Hva betyr Framtid i Nord for deg?

- Det er øyet som ser våknet på alt det som skjer i Nord-Troms , og som passer på å lage både gode og kritiske nyheter. Det er en viktig oppgave avisa gjør med å sette søkelys på det som skjer. Det at avisa også setter fokus på det som er bra og positivt, liker jeg, og det håper jeg avisa fortsetter med. Å vise at her er et  godt sted å bo og framsnakke reginoen, men samtidig være en vaktbikkje!

Foto: Privat