Pilotene i Widerøe og flyentusiaster ble spurt om hvilken flyplass de mener har finest innflyvning og område, av de 43 reisemålene de har i Norge. I kåringa kom Sørkjosen Lufthavn på 9. plass. Det var Aftenposten som først omtalte saken.

- Våre piloter har verdens vakreste kontorutsikt hver dag - de er noen heldiggriser. Det er fantastiske steder som er kommet inn på listen, og ikke minst som troner øverst, sier informasjonsjef Catharina Sollie i Widerøe til Aftenposten.

Kan være god reklame

Lufthavnsjef Tor Rasmussen er glad for å være på denne lista.

- Vi er jo en perle. Det er en spennede innflyging både når man kommer flygende fra Finnmark og sørfra, man får se Lyngsalpene, alle fjordene og fjellene, sier Rasmussen.

Som Rasmussen kjenner til har ikke Sørkjosen Lufthavn tidligere vært med på topplisten.

Nå håper han at Nordreisa vil bruke dette i å reklamere for kommunen.

- Nordreisa er jo vertsskapskommunen og dette kan jo absolutt brukes til å reklame for å få flere besøkende, sier Rasmussen.

Lar folk se landet

Om været tilltaer det flyr gjerne Wideroe "visuelt og direkte", som Rasmussen kaller det, og lar passasjerne få nyte utsikten  fra lufta.

- Flygerne i Wideroe er veldig flinke til å vise folk landet. Om det er fint vær, tar de gjerne egne ruter til innflygningen, og da får folk se mer av de naturskjønne omgivelsene og selvfølgelig med sikkerheten i fokus. For noen dager siden fløy mann inn over Reisadalen, da sola skinte, sier Tor Rasmussen.

I tillegg til flyentusiastene og pilotene i wideroe, får lufthavna i Sørkjosen tilbakemeldinger fra passasjerene.

- Folk sier ofte at det er en nydelig innflyging, fin flyplass og at naturen rundt er vakker, sier Rasmussen.

I siste liten

For to uker siden  fikk lufthavna i Sørkjosen nytt asfaltdekke på rullebanen.

- Det ble veldig bra, og vi ble akkurat ferdig i tide! På grunn av dårlig vær, så det litt forsinkelser, men klokken 06.45 var asfaltarbeiderne ferdig og klokken 07.01 landet det første flyet - så det gikk akkurat. Nå er levetiden til flyplassen forlenget, det er positivt, avslutter han.

Lista er utarbeidet av redaksjonen i Aftenposten, flyentusiasten Henrik Eide (16) og Widerøes piloter. Kåringens vinner ble Sandane lufthavn. Hele lista kan du se her.

Foto: Thomas Wahlgren