Leder for bygdelaget, Rigmor Olsborg Figenschau, forteller at dette er 19.gang siden de første Signaldalsdagan ble arrangert i 1998.

- Det har nok vært innom i overkant av 500 personer helgen. Det har gått veldig bra!

Tett program

På lørdagen var tett program i Signaldalen. Folk kunne kose seg med åpen cafe på Brunes. Det var salg av den lokale kaken ”klappskaill” og buljong, grilling, gommekoking, smørkjøring, klankamp og skyting. Signalnesbua, dalens eldste bygg fra 1848, var også åpen for anledningen.

Partiet ”Tverr”

På kvelden var det igjen klart for den populære revyen med påfølgende fest på bygdehuset. Elisabeth Skare, Karin Fosshaug, Annbjørg Figenschau og Ellen Rydningen er blant skuespillerne i den lokale revyen. Damene er veldig fornøyd med årets forestilling, som ble satt opp hele to ganger slik at alle skulle få den med seg.

- I år var det ordføreren som måtte gjennomgå etter at han startet sitt eget parti. Vi kalte det bare for ”Tverr”, sier Fosshaug.

De har holdt på med revy i en årrekke og forteller at det er hele 15 personer i revygruppa.

- Hehe, hvert år er tilbakemedlingene at dette var den beste noensinne, sier Skare.

Knapt med tid

Søndag var det klart for bruktmarked, middagsalg og underholdning. De kreative ungdommene i Signaldalen behøvde ikke mer enn én knapp uke til å sette sammen et fullspekket show med dans, sang og sketsjer.

- Vi har øvd en liten uke, men underveis har flere blitt syk og noen har vært borte. Så totalt har vi bare hatt to øvinger med alle sammen, sier Rowene Wingstad (15). Sammen med Anja Rognli (12), Marthe Rognli (14), Tine Rognli (16), Lotta Sommerseth Rognli (15), Martin Sommerseth Rognli (16) og Noah Utby (16) stod de for underholdningen på søndagen.

Kreativ gjeng

- Vi er kjempespente på hvordan det vil gå og nå har jeg litt vondt i magen kjenner jeg, sa Anja før de skulle på scenen.

Ungdommene har god erfaring med teater fra musikk- og kulturskolen og forteller at de har skrevet de fleste nummerne selv.

- Noen av sketsjene våre hersjer nok litt med de voksnes revy, smiler Lotta lurt.

Ellen Rognli, leder for gruppa, berømmer ungdommene.

- De er veldig flinke og kretive og har gjort en kjemppejobb med å sette det hele sammen.