Miljødirektoratet opprettholder Fylkesmannens vedtak i gaupesaken i Lyngen.

- Det er lagt avgjørende vekt på skadepotensial og føringer i forvaltningsplanen for rovvilt i region 8 for det aktuelle området, presiserer Miljødirektoratet.

NOAH - for dyrs rettigheter gis derfor ikke medhold. Organisasjonen klaget på skadefellingstillatelse på gaupe i Lyngen samt deler av Tromsø og Storfjord kommuner.

De klaget på Fylkesmannen i Troms sitt vedtak fattet 27. januar. Klagesaken ble 2. mars oversendt fra Fylkesmannen til direktoratet.

Direktoratet konkluderer med at Fylkesmannens vedtak oppretthodes. Avgjørelsen er endelig og kan ikke påklages.

Stilte seg spørrende

Bakgrunnen for saken er at Fylkesmannen i brev av 27. januar fattet vedtak om skadefelling av en gaupe i Lyngen og deler av to nabokommuner. Dette skjedde etter søknad fra et berørt reinbeitedistrikt. Jakten ble administrert av Lyngen kommune. Virketiden var 28.-31. januar.

NOAH - for dyrs rettigheter klaget på tillatelsen, og stilte seg spørrende til grunnlaget for søknaden fordi det ble felt en gaupe noen dager tidligere i Skinnelv.

Viktig område for sau og rein

Fylkesmannen la ved tillatelsen til skadefelling særlig vekt på at det aktuelle området om sommeren er viktig våde for sau på beite og rein som kalver.

Fylkesmannen påpeker at erfaringer tilsier at når det ikke er gaupe på vårvinteren på Lyngenhalvøya, er det god mulighet for at det heller ikke kommer gaupe om sommeren.

De to gaupene som ble skutt, ble senere trukket fra kvoten for kvotejakten.

- Vi kan ikke se at klageren tilfører ny informasjon, som endrer vår vurdering av saken, påpeker Fylkesmannen i Troms.