Etter det kulturkonsulent Gerd Steinnes Nilsen kan opplyse overfor Framtid i Nord, har ingen søkt om å få overta Box-Home. Dermed er kan det se ut som at boxen blir å havne i Djupvik

– Saken skal endelig avgjøres i formannskapet den 12. september, opplyser kulturkonsulenten.

Steinnes er litt overrasket over dden manglende interessen, da hele ni ulike aktører ønsket å overta boxen i 2009.

Reiselivsprosjekt i Djupvik

Framtid i Nord har tidligere skrevet om ekteparet Janet Kjønnerød og Svein-Erik Andersen som har kjøpt en eiendom i Djupvik, og som har et småskala reiselivsprosjekt rettet mot såkalt soft-adventure markedmed vekt på arkitektur, autentisk kultur og regionens dramatiske historie.

– Vi syns det er et monumentalt bygg som kanskje har fallert litt på fergekaia. Vi ønsker derfor å ta den til Djupvik og sette den i ordentlig stand igjen, har Kjønnerød tidligere sagt til Framtid i Nord.

Les saken: Vil ta boksen til Djupvik

Ser greit ut

Ordfører Svein O Leiros vil ikke forskuttere om boxen vil havne i Djupvik. til avisa sier han at konseptet til Kjønnerød og Andersen ser greit ut, men at politikerne skal ta stilling til dette i neste formannskapsmøte

Box-Home, tegnet av arkitekt Sami Rintala ble i sin tid brukt som både kulturambassade i Tromsø, og som skulle gi kommunen positiv oppmerksomhet, har stort sett stått tom ved fergekaia i Olderdalen, foruten om turistinformasjon om sommeren - samt noen sporadiske konserter. Kåfjord kjøpte boxen for 287 000 kroner, og har hatt en del kostnader på reperasjon og vedlikehold.