En delvis overbygd slipp, mekanisk verksted og flytedokk er hovedelementene. Investeringen blir på 12-15 millioner. Det meste skal være realisert neste høst.

– Målet er at det ved full drift blir 8-10 faste arbeidsplasser. Jeg er veldig optimistisk med tanke på framtida i bygda, sier Heitmann.

Han vil også i fortsettelsen drive Lyngen Elektriske AS. Selskapet får behov for flere ansatte når det samtlige tre byggetrinn er realisert.

Tak over slippen

Heitmann har siden årsskiftet klargjort arealet hvor den nedlagte slippen holdt til på Hamnes Også den gamle butikken er fjernet.

Satsingen skjer gjennom Lyngen Elektriske.

– Vi skal sette opp en slipp med en hall med takhøyde på tolv meter. Vi kan ta imot båter med ti meter bredde, lengde på 16-18 meter og på inntil 100 tonn.

– Hva kan dere tilby?

– Vi legger opp til å utføre elektriske og mekaniske reparasjoner samt vedlikehold. Den første båten har allerede vært på slippen.

Heitmann satser i midten av oktober å ha tak over slippen.

– Havbruksnæringen blir største kundegruppe. Der er det størst potensial for vekst. En voksende fritidsflåte og fiskefartøy vil være satsingsområder.

Heitmann betrakter strekningen fra Kvænangen til Tromsø som sitt nærområde.

Flytedokk

Andre fase er å bygge et mekanisk verksted på Sandnes på andre siden av sundet. Heitmann har kjøpt halve bygget hvor Uniprawns hadde sin rekefabrikk. Han disponerer en grunnflate på 1200 kvadratmeter. Norvegg forsetter i det samme bygget.

– Vi begynner til vinteren med bygget, hvor det blir verksted og kontorer. Vi satser på å kunne flytte inn om er års tid.

– Dere har også et tredje prosjekt?

– Det er en 70 meter lang flytedokk på Sandnes Den kan tidligst stå klar våren 2017.

Heitmann har med full drift behov for 8-10 fast ansatte.

– Jeg tror vi får tak i fagfolk. Utfordringen blir å finne boliger til arbeiderne, sier Gunnar Heitmann.

Finansieres ved banklån

Gunnar Heitmann finansieres store deler av investeringen ved hjelp av banklån.

Han roser samarbeidet med Sparebank 1 Nord-Norge.

– Innovasjon Norge har derimot gitt beskjed at de ikke kan støtte planene økonomisk for å unngå konkurransevridning. Vi har ikke søkt om tilskudd fra andre instanser.

– Hva blir Lyngen kommunes rolle?

– Ordføreren fortjener skryt for veldig positive holdning. Dan-Håvard Johnsen har serviceinstinkt, er en god tilrettelegger og løsningsorientert.

- Hva er drivkraften for å satse millionbeløp?

- Et godt spørsmål. Jeg konkluderte ned at jeg ikke er for gammel for bare drive med Lyngen Elektriske. Jeg vet at det er behov for ulike tjenester i markedet. Vi vil levere kvalitetssikre og forbedrede produkter, forteller Gunnar Heitmann.

Han vil også når alt er på plass ha ansvaret for Lyngen Elektriske. Geir Pedersen blir daglig leder for den nye driften i havna på begge sider av sundet i Nord-Lenangen.

SAMARBEIDER: Gunnar Heitmann (til venstre) og hans nærmeste medarbeider Geir Pedersen. Foto: Arne Teigen