– Verst er det på kommunale veier. Der taper vi tid med tanke å på å holde rutetabellen, sier Pedersen.

Han er hovedverneombud for Torghatten Buss i Troms. Han fraktet fredag ettermiddag sju passasjerer fra Lyngseidet til ytre Lyngen. Ingen av disse skulle hele veien til Nord-Lenangen.

– Jeg synes det går greit å kjøre strekingen. Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på de nye rutetidene, selv om de med lengst vei må sitte lenge i bussen, sier Willy Roar Pedersen.

Kjøretøyet er også skolebuss for elever på Lenangen barne- og ungdomsskole. Hvis samtlige elever møter opp, blir det bare 5-6 ledige seter.

Til 1960-tallet

Reidun Mathiassen fortviler over det nye rutetilbudet fra Torghatten Buss.

- Jeg satt mandag i bussen fra Båtnes til Lyngseidet i en time og 45 minutter. Før sommerferien brukte bussen time på strekningen, sier Mathiassen.

Hun reagerer spesielt at bussen kjører på dårlige veier forbi Lenangsøyra, Ravik, Lattervik og Selnes.

– Jeg synes at tidligere var alt i orden med kollektivtilbudet med buss i ytre Lyngen. Nå er vi satt tilbake til 1960-tallet. Veien er på deler av strekningen i skammelig dårlig forfatning, forteller Reidun Mathiassen.

Hun har svært liten sans for å måtte bruke nesten fire timer for å komme seg til og fra kommunesenteret.

Nye ruter

Høstrutene ble mandag i denne uka satt i drift.

Rutetabellen for Torghatten Buss AS viser at avgang fra Russelv helt ytterst i Lyngen er klokka 07.45 og med ankomst Lyngseidet 09.58.

Returen starter 12.52 og bussen er tilbake i Russelv klokka 14.45.

Ruta kjøres hver mandag, onsdag og fredag, Antall passasjerer var inneværende uke relativt begrenset. Fredag er den mestr populære dagen.

Kommunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms fylkestrafikk kunne fredag ikke innhente informasjon internt fra de som har ansvaret for rutetidene i Lyngen.

AVREISE: Bussen til Russelv var fredag ettermiddag klar for en nesten to timers lang tur med start fra Lyngseidet.