Ei arbeidsgruppe på fire personer har fått i oppdrag å utarbeide forslag til budsjett for driften av selve bygget.

– Vi ønsker at eventuelle investorer får noen tall å forholde seg til, sier Mariann Meyer i arbeidsgruppa.

Kjøpmann Egil Larsen stengte 30. juni døra til Furuflaten Nærkjøp. Nærmeste dagligvarebutikk er på Lyngseidet, drøyt 15 km unna.

En mulig ny driver av butikken vil i startfasen ikke kjøpe bygget. Alternativet blir i tilfelle å leie lokalet hos mulige investorer.

Takst på 1,8 mill.

– Vi har forstått at Egil Larsen vil selge bygget. Han er ikke interessert i å leie ut, sier Mariann Meyer.

– Hvilken løsning vil arbeidsgruppa utrede?

– Taksten for bygget er på 1,8 millioner kroner. Tar vi med det mest prekære av oppgradering, kan vi havne på rundt 2,5 millioner. En aktuell modell er at et eiendomsselskap kjøper, oppgraderer og drifter bygget.

Trasig

Meyer har med seg i Lars-Tore Larssen, Gunnar Grønvoll og Odd-Helge Lyngra. Kvartetten planlegger onsdag i neste uke sitt første møte.

– Hvordan er det å være uten butikk på Furuflaten?

– Personlig synes jeg det er trasig. Forretningen var samlingspunktet i bygda. Det er tungvindt at vi hver gang må til Lyngseidet for å handle.

– Hva skjer med eldre som ikke har bil?

– De fleste avtaler gjerne skyss med naboen, forteller Mariann Meyer.

På stedet hvil

Egil Larsen bekrefter at han er innstilt på å selge bygget for takstpris. Utleie er derimot ikke tema.

Han betrakter at saken har stått på stedet hvil siden 1. juli og fram til i dag.

– Jeg et snart pensjonist og har god tid. Det primære må være å få i gang butikken, slik at furuflatingene kan kjøpe melk i bygda.

– Hva koster det å utbedre bygget?

– Jeg er ingen ekspert på området, og kan ikke svare på hva arbeidet vil beløpe seg til. Jeg vet at det under spesielle værforhold om vinteren oppstår lekkasje i taket til lagerbygget.

Egil Larsen vil i vinter utføre vedlikehold av bygget, - dersom det ikke blir solgt før den tid.

Mariann Meyer i arbeidsgruppa som vil gjenåpne butikken. Foto: Arne Teigen