Nominasjonskomiteen i Troms Senterparti hadde nemlig møte mandag og der valgte de å innstille den tidligere Senterparti-ordføreren fra Skjervøy på andreplass i sitt forslag til stortingsliste.

Sandra Borch er flertallsinnstillingen på førsteplass, mens Ivar B. Prestbakmo er mindretallsinnstillingen fra nominasjonskomiteen. Torgeir Johnsen er innstilt på andreplass. Og uansett hvordan det går i nominasjonsmøtet er Johnsen innstilt på å gjøre en jobb for partiet.

- Ja, det er forslaget inn til nominasjonsmøtet. Men om jeg havner på førsteplass, andreplass, tredjeplass eller ikke på lista i det hele tatt, så har jeg en ambisjon om å gjøre en skikkelig jobb inn mot valget, sier Johnsen.

Johnsen understreker at han selv sitter i nominasjonskomiteen, men at han selvsagt var inhabil da hans kandidatur ble stemt over.

- Hvordan tror du sjansene er for å få en tingplass for Troms Sp?

- Jeg tror absolutt Sp har en sjanse nå. Vi er i medvind på meningsmålingene og oppslutningen er bedre enn for fire år siden, sier Johnsen.

Johnsen satt som ordfører i Skjervøy i forrige periode, men måtte gi fra seg ordførerkjedet til Kystpartiets Ørjan Albrigtsen etter valget i fjor høst - til tross for at Senterpartiet gjorde et godt valg. Johnsen er nå kommunestyremedlem og formannskapsmedlem i Skjervøy i tillegg til at han er lokallagsleder for Senterpartiet i Skjervøy.

Ivar B. Prestbakmo, som er fylkesråd for samferdsel i Troms, sier til NRK Troms at han ikke er interessert i noe annet enn førsteplassen på lista.

- Da jeg ble spurt om å stille var det med utgangspunkt i å stå på førsteplass, og med mål om å komme på Stortinget. Derfor kommer jeg ikke til å stille på andreplass, sier Sp-eren.

Svein Leiros, ordfører i Kåfjord, er innstilt på 4. plass foran nominasjonsmøtet, som skal vedta en endelig liste. De har møte i Målselv 1. oktober.

Her er lista:

1. Sandra K. Borch              Tromsø          Flertallsinnstilling                            4 stemmer.

1. Ivar B Prestbakmo             Salangen         Mindretallsinnstilling                        2 stemmer.

2. Torgeir Johnsen               Skjervøy        Flertallsinnstilling                             4 stemmer

2. Sandra K. Borch                Tromsø           Mindretallsinnstilling                         1 stemme.

3. Karin Eriksen                     Kvæfjord

4. Svein Oddvar Leiros          Kåfjord

5. Rikke Håkstad                   Bardu

6. Anne Grete Normann         Lenvik

7. Espen Ludviksen               Harstad

8. Tone Merete Rognmo        Balsfjord

9. Roar Åge Jakobsen            Berg

10. Regine Solli                      Lenvik

11. Berit Nergård Nyre          Storfjord

12. Asgeir Slåttnes                 Tromsø