Den 69 år gamle Knut Forså, fra Straumfjord i Nordreisa, har over 50 års erfaring som yrkessjåfør. Selv om han pensjonerte seg for snart 7 år siden, har han siden skolestart i høst kjørt skoleruta for Torghatten i Nordreisa.

Gjør det hver dag

I dag filmet sjefen hans, Rune Hansen, det Forså har gjort i snart 14 dager.

- Hver dag siden jeg begynte på ruta har jeg stoppet bussen og fulgt jenta over veien. Å ha barn ombord er jo den mest dyrebare lasten man kan ha.  Alle vet jo hvordan det er med barn - de er jo litt uberegnelige i trafikken. Derfor er det tryggest at jeg følger henne over når trafikkbildet i sentrum er som det er, sier Forså til Framtid i Nord.

I videoen som Framtid i Nord har fått fra Torghatten, ser man at Forså tar den lille jenta i den ene hånda og sekken hennes i andre - og følger henne trygt over veien.

Hverdagshelt

Den har også blitt delt på Facebook og yrekssjåføren får ros i kommentarfeltet. I en kommentar blir Forså kalt en "hverdagshelt", men selv er han av en annen oppfatning.

- Ja, det var jo litt artig at han filmet det, men noen helt vil jeg ikke si at jeg er. For meg er det en selvfølge og som sjåfør er det min plikt å handle slik om nødvendig. Det er det beste både for henne og meg selv, sier Forså.

Selv har ikke Forså rukket og sett videoen eller tilbakemeldingene som har kommet i etterkant.