Håvard Larsen, meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Tromsø, mener absolutt at vi har en hærlig og varm helg i vente.

Han forklarer at værfenomenet med varme på høsten har ulike begreper.

- "Indian summer" har sin opprinnelig fra USA og betyr varme på høsten. Dette begrepet bruker man typisk om høye temeraturer sent i oktober eller tidlig i november. Vi har ikke den samme tradisjonen å bruke begrepet for det her. I Norge har man kalt det "husmannssommer", sier Larsen.

Han sier videre at det ikke en gitt grense for hva en "husmannssommer" er, men det brukes om uvanlig varme på høsten - som gjerne kommer etter en periode med kjølig vær.

Ikke frykt tåka

- Fredag blir det mye pent vær første delen av dagen. Selvom det kan være tåke om morgenen, så vil den lette ut over dagen, sier Larsen.

Ikke bare vil det blir sol, men det vil også bli høye temperaturer. I hvert fall om man sammenlikner med de siste dagene.

- Fredag kan det bli opp mot 16-18 grader de fleste steder i Nord-Troms. Det er mye varmere enn det har vært de siste dagene - så står klart over et værskifte, ifølge Larsen.

Over 20 grader?

- Så ser det ut som det passerer et område med skyer, og kanskje litt regn, natt til lørdag. Men lørdagen blir like fin, om enn ikke noe varmere. På veldig lune steder kan det bli opp mot 20 grader, sier Larsen.

Desseverre kan han melde at søndag blir ikke like bra.

- Det vil fortsatt være varmt med rundt 15 grader, men blir mer tilskyet og det kan komme noen regnbyger her og der. Så litt nedbør må vi nok belage oss på.