Statens vegvesen opplyser at man snart vil være gjennom i den totalt 4,6 kilometer lange tunnelen i Sørkjosfjellet.

Skanska har drevet ca. 4,1 kilometer siden de startet arbeidet i oktober i fjor.

Onsdag 21.september vil det være klart for gjennomslag og den aller siste sprengsalven vil gå av på ettermiddagen.

Les saken: Skanska tildeles Sørkjosen-kontrakten

- Skanska har virkelig stått på siden de overtok anlegget i fjor høst. De har hatt god fremdrift og levert god kvalitet, og vi har ikke hatt noen skader i byggetiden, forteller prosjektleder Gudmund Løvli i en pressemelding.

Fortsatt mye arbeid

Fortsatt er det mye arbeid som gjenstår. Skanska vil fortsette å med innredningen av tunnelen, blant annet vann- og frostsikring, brannsikring, drenering og oppbygging av vegbanen. Itillegg må Skanska bygge en  1,1 kilometer ny veg i dagen

- Vi gjør det vi kan for å ta inn noe av forsinkelsen som oppsto tidligere i prosjektperioden. I disse dager lyser vi ut elektrokontrakten, og selskapet som får denne skal være underentreprenør til Skanska. Med det kan de samkjøre arbeidene i større grad, og kjøre flere prosesser parallelt, sier Løvli.

Mange motbakker

Dårlig fremdrift og problemer har preget arbeidet med tunnelen.

Blant annet forsvant moloen i Sørkjosen rett på havet.

- Dette prosjektet har møtt mange motbakker. Derfor blir det godt endelig å kunne markere en skikkelig milepæl. Snart er det hull gjennom fjellet, og vi gleder oss til å jobbe videre, sier Gudmund Løvli.

Les saken: OSSA krever 100 millioner kroner

Prosjektleder i Statens vegvesen, Gudmund Løvli, sier at det snart er klart for gjennomslag i Sørkjostunnelen. Foto: Jan Arild Hansen