TV-aksjonen 2016 går til Røde Kors. I år skal TV-aksjonen gi omfattende helsehjelp og redde liv til mer enn 2 millioner mennesker som er rammet av konflikt og krig.

I fjor ga Kåfjord totalt 90 211 kroner til TV-aksjonen, og i år er Birtavarre Røde Kors fast bestemt på å samle inn enda mer penger.

Kafé før Rallar og Bus

Birtavarre Røde Kors skal arrangere en kick-off kafé før forestillinga til Rallar og Bus i Olderdalen, for å samle inn penger til TV-aksjonen. Gratisforestillinga skal være på Olderdalen kultursenter førstkommende onsdag klokken 20:00.

– Vi skal prøve å sette innsamlingsrekord, og i den forbindelse vil vi ha kick off før forestillinga med kafé på kultursenteret. På kafeen skal vi selge kaker og kaffe, og pengene går direkte til årets TV-aksjon, sier Liv Hestdal, leder i Birtavarre Røde Kors.

– Har du troa på at Kåfjord klarer å slå fjorårets innsamlingsbeløp?

– Ja, det må vi selvfølgelig ha! sier hun.

De innsamlede midlene går i år til landene Syria, Libanon, Afghanistan, Sør Sudan, Myanmar, El Salvador, Somalia, Honduras og Guatemala. Noen av midlene skal også brukes for å hjelpe flyktninger som er kommet til Norge.

Hestdahl håper mange vil komme innom kaféen før forestillinga.

– Kom og ta ettermiddagskaffen hos oss på kultursenteret, så kan vi gå på forestillinga etterpå. Kaféen skal være åpen fra klokka 16:00 til 20:00, sier hun.

Det skal være kortterminal tilgjengelig på kaféen.

Kvænangen på topp i fjor

I fjor ble det samlet inn 182 915 553 kroner på landsbasis. I Nord-Troms ble det samlet inn mest per innbygger fra Kvænangsværingene, imens Nordreisaværingene ga minst per innbygger. På kommunebasis samlet Nordreisa inn mest med 143 757 kroner.

Rallar og Bus returnerer til Kåfjord i neste uke, og i den forbindelse skal Birtavarre Røde Kors arrangere kafé til inntekt for TV-aksjonen. Foto: Jan R. Olsen