- Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse!  Ved hjelp av mye dugnadsinnsats. En del av oss har nærmest bodd på skytebanen det siste året for å få dette til. Velvillig sponsing fra alt næringsliv i kommunen har gjort at vi fikk økonomi til et flott anlegg med 5 skiver, sier en entusiastisk formann Stein Gjøran Larsen.

Mer brukervennlig

Nå har skytetreningen på Alteidt blitt mye mer «brukervennlig». Skytterne får umiddelbart se hvor skuddene sitter på en skjerm ved siden av seg, det er ikke behov for folk til anvisning og registrering av resultater går nå helt automatisk.

- Det blir mer tid til skyting og mindre tid til venting. Det gamle anlegget var utslitt og overmodent for utskifting. Det er elektroniske skiver som gjelder i dag, og vi er av de siste i Troms som har modernisert banen vår til moderne standard, sier Larsen.

Skytterveteran åpnet banen

Åpningen ble gjort av selveste Steinar Kaasen, som klipte av snora og erklærte banen for åpnet. Han er skytterveteran og mangeårig formann i skytterlaget.

- Det er over 10 år siden han var med på å ta initiativet til elektronisk bane, og i dag ble det endelig realisert. Fra før av har vi elektroniske skiver på en innendørs bane som vi bruker fast flere ganger i uken på høst og vinterstid, sier Larsen.

Har videre planer

Banen ble holdt åpen for alle å få prøve skyttersporten i helga, og det var godt oppmøte av både tilskuere og skyttere.

I overkant av 20 skyttere deltok, alt fra gamle skytterveteraner og æresmedlemmer, aktive skyttere i laget, jegere og unge aspiranter.

- Skytterlagets drøm videre er å få elektroniske skiver på 200 meters banen også, da vil vi ha et fullverdig anlegg for konkurranser i alle klasser, forklarer Stein Gjøran. Da vet vi at det vil komme folk fra Finnmark og resten av Nord -Troms på skytterstevner til oss.  Dèt har mye å si for rekrutteringen. Vi er et lite lag og ønsker oss flere som blir med, da er det viktig med aktivitet på banen, sier Larsen.

Skytterlaget inviterer nye og gamle skyttere til å bli med på innendørsskyting fra oktober.

- Vi kommer til å ha egne kvelder for barn fra 10 år og oppover, og satser også på egne kvelder for kvinner, forklarer en entusiastisk skytterlagsleder før han tar børsa over skulderen og forsvinner inn på standplass for å levere sitt bidrag til lagsmesterskapet i baneskyting.