– Knefølelsen sier at årets regnskap for Lyngen kommune går i pluss, forteller rådmann Leif Egil Lintho.

I kommunestyrers behandling av regnskapsrapporten for andre tertial trakk ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) fram at prognosen for posten sosialtjenesten er redusert med 600.000 krone. Ny prognose for året er satt til 3,46 millioner kroner.

Kommunestyret sluttet seg til at Lyngenhallen kunstgress og klatrevegg overføres til nese år med sluttføring innen 1. august.

Mister venner

Landingsplass helikopter med 700.000 kroner søkes innarbeidet i økonomiplanen for 2017-2020.

Rådmann Lintho bekrefter at landingsplassen tidligere er blitt prioritert ned i administrasjonen.

- Det gjenstår noen vurderinger før saken er i boks, sier Lintho.

Karl-Arvid Brose (Sp) tok opp at ordføreren ved utgangen av august måned hadde brukt 65.000 kroner mer enn hva periodisert budsjett legger opp til for posten ordfører.

- Beløpet er ikke stort, men hvordan kan ordføreren pålegge andre å holde budsjettet. Noen argumenterer med at Johnsen har ”solgt” kommunen, men vi har snart ingen venner i nabokommunene, sier Brose.

Bekymring

Han fremsnakket kommunalt ansatte for å gjøre en god jobb for innbyggerne.

Sølvi Jensen (Ap) uttrykte bekymring for at disposisjonsfondet blir stadig mindre. Dersom nåværende tempo holdes, er fondet tomt om to år.

- Jeg er enig med Jensen. Fondet skal primært benyttes til gladsaker for mindre beløp på 30.-60.000 kroner, forteller Dan-Håvard Johnsen.