- Vi fattet på juni-møtet vedtak om bygging av ny skole uten noen dokumenter. Jeg er ukomfortabel med behandling, som er ubehagelig, sier varaordfører Line van Gemert (H).

Hun understreker at kritikken ikke har noe å gjøre med plassering av brakkeriggen, som står ved den tidligere skolen i Sør-Lenangen.

- Slik situasjonen er blitt, er vi presset til å bli med videre, konstaterer van Gemert.

Med overlegg

Rådmann Leif Egil Lintho deler saken i to; valg av lokale og økonomiske konsekvenser.

Johannes Grønvoll (H) mener behandlingen var slett.

- Prisen økte fra 65 til 80 millioner kroner. Administrasjonen må komme med rette tall når ei så viktig sak drøftes. Hadde det vært like greit om utgiftene steg med 30 millioner? spør Johannes Grønvoll (H).

- Rådmannen gjorde ikke det formannskapet ba om da han unnlot å sjekke prisen for leie av Straumen skole. Dette ble gjort med overlegg, slik at rådmannen fikk det slik han ønsket, sier Eirik Larsen (KrF).

Bondefanget

Sølvi Jensen (Ap) tok avstand fra det hun betegnet som alvorlige påstander fra Larsen.

- Jeg har ikke sagt noe galt, mener Larsen.

Ordfører Dan-Håvard Johnsen (LTL) angret i ettertid på at han slapp bygging av ny skole igjennom i kommunestyret i midten av juni.

- Vi er bondefanget før sluttsummen er klar. Anbudet kan bli på 100 eller 120 millioner, mens vi hare budsjettert med 80 millioner. Hva gjør vi med et anbud på 100 millioner. Vi har kanskje passert smerteterskelen, frykter ordfører Dan-Håvard Johnsen.