Han har fått med seg forslaget til politimester Ole B. Sæverud om å legge ned politikontoret på Skjervøy og samtidig flytte kontoret på Storslett til Sørkjosen for å korte ned kjøretiden fra Skjervøy til nærmeste politikontor.

- Jeg er skuffet over det politimesteren har lagt fram i dag. Vi trodde vi hadde argumentert godt for hvorfor vi trenger et politikontor på Skjervøy, sier Albrigtsen.

Dårlig løsning

Han slakter håndsrekningen til Skjervøys befolkning, nemlig å flytte politikontoret på Storslett fem kilometer nærmere - til Sørkjosen. Det foreslår politimesteren for at flest mulig skjervøyværinger skal få en kjøretid på 45 minutter eller mindre til nærmeste politikontor - i tråd med kravene fra Stortinget.

- Jeg må si at det strider mot sunn fornuft å tro at det skal levere bedre polititjenester i Skjervøy. Jeg syns det er en dårlig løsning og jeg tror ikke det har vært hensikten til stortingsflertallet. Nå må vi skjære igjennom og si ifra for den flyttingen har ingen praktisk betydning for Skjervøy, sier Albrigtsen, som sier han tror Skjervøys befolkning er med han på det punktet.

- Vi kommer til å kjempe med nebb og klør for å beholde kontoret på Skjervøy, sier Albrigtsen.

Grobunn for mer kriminalitet

Albrigtsen understreker at han ikke kjemper for Skjervøy-kontoret bare for å gjøre det.

- Vi har en geografi som få andre områder i regionen. De seks kommunene i Nord-Troms er tilsammen like store som Rogaland fylke og i tillegg har v rasutsatte veier, stengte fjelloverganger og farlige tunneler å ta hensyn til. Når man i tillegg vet at Skjervøy er et stort tettsted som krever tilstedeværelse av politi, så tror jeg dette vil gi grobunn for mer kriminalitet, sier Albrigtsen.