Leder for Skibotn Husflidslag, Anne Lise Karlsen, forteller til Framtid i Nord at de ønsket å tenke nytt rundt de tradisjonelle husflidsmøtene.

– Med en flott kafe i bygda, ville vi kombinere et sosialt møte med husflidsarbeid og kafebesøk, forteller hun.

Tirsdag kveld inviterte husflidslaget til strikkekafe, og Karlsen kan fortelle at responsen ikke lot vente på seg.

– Over 60 stykker møtte opp, og i tillegg mange unger som ble med sine foreldre, forteller husflidslederen.

Flere ganger

Karlsen kan også fortelle at de som var på strikkekafeen, virket å ha det svært trivelig med mye prat, fliring og selvfølgelig produksjon av husflidsprodukter. Dessuten fikk deltakerne også mulighet til å kjøpe inn garnprodukter fra garnbutikken Nina Petrine fra Hatteng som gjestet kafeen.

– Et slikt arrangment vil vi også få til flere ganger, fortsetter hun med, og ser det som en gylden mulighet for rekruttering. Skibotn Husflidslag har 21 medlemmer, og aldri før har det vært så god respons på husflidsmøte.

Dessuten synes hun det er flott at deltakerne tar med barna slik at også de får muligheten til å leke i lag, eller prøve seg med handarbeid.

Hektisk tid

Husflidslaget går nå inn i en hektisk tid med flere arrangementer i førjulstiden. Først skal de stå for adventsfeiring den 26. november med juletretenning, gløgg og nissebesøk. Karslen opplyser at samme dag skal også medlemmene feire seg selv i 20 års jubileet.

Videre venter både nissemarsj og den årlige førjulsmessa i Skibotnhallen før medlemmene kan ta seg en velfortjent juleferie.