Onsdag gjennomførte elevene ved Manndalen skole sin årlige solidaritetskafe. Med god hjelp fra både lærere, foreldre og det lokale næringslivet, kunne skolen overrekke 31200 kroner til Tania Lopez ved Frivilligsentralen.

- Men alt er ennå ikke kommet inn, så beløpet vil nok bli ennå høyere, forteller Siw Tuoremaa og Marina Olsen, to av lærerne ved skolen.

Uansett er det en solid rekord for skolen som årlig gjennomfører sin solidaritetskafe i forbindelse med innsamlingsaksjonen.

Tuoremaa og Olsen sier at de er umåtelig stolt over den jobben som elevene har lagt ned, det være seg loddsalg, baking, innsamling av lopper og premier, samt å drive kafeen.

- Men vi har ikke klart dette uten dugnadsinnsatsen fra foreldre og ikke minst et lokalt næringsliv som alltid stiller opp, forteller de, og legger til at også de ansatte på skolen har vært flink med å bidra.

Tania Lopez fra Frilivilgsentralen sier til Framtid i Nord at hun er dyktig imponert over innsatsen elevene har lagt ned.

- Både skolen og bygda viser god solidaritetsånd, mener hun. Lopez kan fortelle at hun gjestet kafeen, og synes at solidaritetskafeen også er et flott samlingspunkt for folk fra Manndalen.

Les mer om årets tv-aksjonen i tirsdagens utgave av Framtid i Nord.