De fleste av oss tenker ofte «hva om jeg bare var rik?». Mange drømmer om en hverdag full av penger, uten en eneste økonomisk bekymring i sikte.

Det er imidlertid ikke sagt at penger løser alle dine problemer. Faktisk kan penger på bok gi deg langt flere problemer - og dyp ensomhet.

Psykisk påkjenning

Stephen Goldbart, en av grunnleggerne for «Money, Meaning & Choises institute» sier til BBC at det kan være en smertefull psykisk påkjenning å bli rik.

- Når noen plutselig blir rike påvirker det hvert eneste område i livet. Det kan være en vanskelig opplevelse for noen mennesker, sier han.

Videre forteller han at også menneskene rundt deg endrer adferd dersom du vinner i Lotto, eller får plutselig økonomisk suksess. Venner kan enten trekke seg unna eller bli veldig innpåsliten, og familiemedlemmene dine bryr seg plutselig langt mer om dine økonomiske prioriteringer enn de gjorde tidligere.

Endrer adferd

– Alt dette skjer overraskende fort, og det er vanskelig å hanskes med, sier Goldbart.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at folk som blir rike «over natta» har en tendens til å endre sin egen adferd. Nye interesser melder seg raskt, og det kan skape en kløft mellom deg og de du bryr deg om. På bakgrunn av dette melder flere at de opplever seg som mer ensom etter at de ble rike.

Venn eller snylter?

– Hvis du blir rik veldig raskt blir verden plutselig veldig liten, og man bytter gjerne ut vennene sine med folk som er mer lik deg selv finansielt. Den følelsen går ikke nødvendigvis bort etter at økonomien har stabilisert seg. Å skille mellom hvem som egentlig vil være vennen din av de riktige grunnene og hvem som bare vil være vennen din for å snylte på deg økonomisk blir vanskeligere, sier Megan Ford, i financial Therapy Association til BBC.