Hvert år deles rundt 34 milliarder kroner ut til frivillige organisasjoner og kommuner. Friluftsrådet vil bidra til at en større andel av disse midlene skal komme til Nord-Troms.

- Vi ønsker å bidra til at de mange gode prosjektideene i kommuner og frivillig sektor skal kunne realiseres med eksterne midler. Det er mulig å få til, men jungelen av tilskuddsordninger kan for mange virke uoversiktlig og utfordrende og finne fram i. Derfor arrangerer vi et spennende kurs i Manndalen torsdag 27. oktober, der hensikten er å vise vei i denne jungelen, sier daglig leder Hugo Tingvoll i Nord-Troms Friluftsråd i en pressemelding.

Tenke nytt

Kurset vil fokusere på hvordan tenke nytt og annerledes for å komme inn under flere tilskuddskriterier.

Kursholdere er Anders A. Vik og Ingrid Hole fra kompetansefirmaet BOJL.NO. Vik har siden 2006 holdt kurs for kommuner og organisasjoner over hele Norge. Vik har spisskompetanse innen tilskuddsordninger.

- Økt kompetanse om de ulike tilskuddsordningene vil gi et økonomisk løft for hele regionen, sier Anders Vik. Det ligger store ressurser og venter på gode søknader, og målet er flere og bedre søknader både fra kommuner og frivillig sektor. Behovet for mer kunnskap om de mange ulike tilskuddsordningene er konstant. Hvert år kommer nye tilskuddsordninger, mens andre faller fra. Kurset skal bidra til at det blir lettere å manøvrere i ukjent farvann. Kurset er gratis og gjennomføres på Manndalen skole , avslutter kursholder Vik.