Bare 1,9 prosent av arbeidsstyrken i Troms var helt arbeidsledige ved utgangen av oktober. Det er 1.631 personer som er arbeidsledige i fylket, ifølge en pressemelding fra Nav Troms. Det er langt under landsgjennomsnittet, som er på 2,8 prosent.

Ifølge Nav er det høy aktivitet i næringslivet i fylket og man ser en spesielt positiv trend blant kvinnene. Det er 126 færre kvinner i ledighetskæen enn på samme tid i fjor.

–   Det er vedvarende stor etterspørsel etter arbeidskraft i helse, pleie og omsorg, hvor kvinner fortsatt er i flertall. Samtidig ser vi en viss ledighetsøkning i klassiske mannsyrker som industri og primærnæringer, sier fylkesdirektør Stein Rudaa i NAV Troms i pressemeldingen.

Nord-Troms har hatt en liten økning i antall ledige fra september til oktober. Permitteringer i fiskeindustrien må ta skylden for det og både Lyngen og Skjervøy har økning i antall ledige.

Storfjord kommune er igjen å finne blant de kommunene med den laveste ledigheten med sine 1,2 prosent. Det er det bare Bardu (0,8) og Målselv (1,1) som slår.

Skjervøy har den høyeste ledigheten i Nord-Troms for øyeblikket med sine 3,0 prosent - tredje mest i Troms etter Karlsøy (3,4) og Lavangen (3,3). Kåfjord ligger på 2,5 prosent, Lyngen på 2,4, Nordreisa på 2,2 og Kvænangen på 1,9 prosent.

Totalt var det ved utgangen av oktober totalt 179 arbeidsledige i de seks Nord-Troms-kommunene.