Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

- Starter en målrettet plan for kvensk språk

Regjeringen bevilger inntil 18 millioner kroner til forskning på kvensk språk og kultur, jødisk liv og antisemittisme.

– Vi setter i gang oppfølgingen av handlingsplanen mot antisemittisme med å lyse ut inntil 18 mill. kroner til forskning på antisemittisme og jødisk liv i Norge i dag, og til forskning på kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur i Norge i dag, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Behov for mer kunnskap

– Det er gjort viktig forskning om antisemittisme i Norge, men vi har likevel behov for mer kunnskap om hvordan antisemittisme kommer til uttrykk i vår samtid. Vi trenger også mer generell kunnskap om jødenes situasjon i Norge, sier statsråd Jan Tore Sanner.

Nå utlyser Norges forskningsråd forskingsmidler i tråd med handlingsplanen mot antisemittisme og et forskningsprosjekt om kvensk språk og/eller kvensk/norskfinsk kultur.

– Jeg er glad for at vi kan bidra med midler til forskning når vi nå også starter arbeidet med en målrettet plan for den videre innsatsen for kvensk språk, sier statsråd Jan Tore Sanner.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er du barn på bussen til du er 18

Fylkestinget har fylkes ungdommens råd om å heve aldersgrensa på barnebillet.

Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

OLDERDALEN-DRAPET:

Drapsfrikjent krever tre millioner kroner i erstatning

Mannen som i Hålogaland lagmannsrett ble frifunnet for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013, går rettens vei for å få erstatning.

Måtte evakuere Nordnestunnelen

Arbeidet i tunnelen måtte avbrytes og alle arbeiderne ble evakuert.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis