Ordfører Knut Jentoft (TpL) sier det ikke var uventet at det kommer motreaksjoner i Skibotn mot underskriftskampanjen om løsrivelse fra Storfjord og innlemmelse i Kåfjord.

- Jeg er veldig kjent med at det ikke er enighet i Skibotn når det gjelder flytting til Kåfjord. Det er viktig at alle er klar over det. jeg tror ikke situasjonen er så fastlåst som den kan virke, sier Jentoft.

DEBATTINNLEGG: Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

- Problematisk

Han ser klare utfordringer rundt det å planlegge nye kommunale prosjekter i Skibotn så lenge det er såpass aktuelt for befolkningen å søke overgang til Kåfjord.

- Det er klart det er problematisk. Vi i det politiske systemet planlegger jo for videre drift i Storfjord - blant annet flere ting i Skibotn. Det legges selvsagt ned tid og krefter i det. Det ligger blant annet i kortene at vi må bygge et omsorgssenter med omsorgsboliger i Skibotn. Men det er jo ikke så lett å realisere en slik planlegging når den delen av kommunen holder på med å pakke sammen. Det setter oss i en vanskelig situasjon og gjør ikke ting bedre, sier Jentoft.

Summe seg

Han sier at det er viktig å ta en fot i bakken i forhold til avgjørelser som skal tas framover.

- Nå må man summe seg litt. Jeg registrerer at det er en del unyanserte opplysninger ute og går og det er viktig at ikke befolkningen blir nødt til å ta standpunkt i hui og hast. Hvis dette skal gjøres, så må det gjøres på et objektivt grunnlag og på en slik måte at folk ikke blir satt unødig opp mot hverandre, sier Jentoft, og understreker:

- Samtidig er folk selvsagt i sin fulle rett til å ta et slikt initiativ. Så får vi ta det derfra. Det er jo klare kjøreregler for hvordan disse tingene skal foregå, sier Jentoft.