Forrige uke omtalte Framtid i Nord mangelen på veilys flere steder i Kåfjord.

Den tidligere ordføreren og pensjonisten Einar Storslett uttrykte sin bekymring for manglende trafikksikkerhet ved de mørklagte strekningene.

Kommunens svar var at de hadde møtt på mange utfordringer knyttet til det å skulle få ordnet veilysene, men at de arbeidet med saken.

Kan ferdes trygt

Denne uken derimot er veilysene både i Djukvik og Kåfjorddalen reparert. Så nå kan store og små kåfjordingen på ny ferdes trygt langs veien.

- Det er viktig at vi har lys langs veiene for å skape trafikksikkerhet. I denne saken var det en del uforutsette ting som gjorde at det ikke ble fikset så raskt som ønskelig. Men nå er det i orden og vi har fått lys i lampa, ler Leiros.

Ymber tok jobben

Det var tilslutt Ymber som tok på seg jobben.

- Vi fikk opp flere lys i går mandag og vi fortsetter i dag! Jeg vil få rette en stor takk til Ymber som kunne ta på seg oppdraget på kort varsel, sier Leiros til Framtid i Nord.

Han sier videre at det fremdeles mangler lys i Biedebakken i Manndalen.

- Her manglet vi pærer, men de er nå bestilt! Så raskt de kommer, vil det bli lys der også, beroliger ordføreren.

Går over til LED-lys

Kommunen vil på nyåret få på plass en ordentlig avtale.

- Vi skal ta en runde på dette på nyåret og se hvem som skal utføre arbeidet knyttet til veilysene i kommunen. Nå har vi lagt inn i budsjettet at vi etter hvert skal gå over til LED-lys. Så i løpet av 2017 vil halv parten av lysene bli fikset, så håper jeg at vi i 2018 vil ha økonomien på plass til å ta de resterende, avslutter Leiros.