Derfor vil de nå satse på Ungt Entreprenørskap (UE).

- For å realisere disse muligheter er entreprenørskap viktig. Ungt Entreprenørskap har en viktig rolle i å utvikle entreprenører i ung alder, sier Karde.

Støtten fra Sparebankstiftelsen vil bli fordelt over tre år.

- Dette er fantastiske nyheter! Vi har i mange år hatt et meget godt samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge, og tildelingen fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge gir oss rom til å styrke arbeidet vårt. Dette gir oss muligheter til nye, felles nordnorske tiltak som vil komme lærere og ungdom i Nord-Norge til gode, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms.

Læring gjennom handling

Johansen ønsker å invitere til et bredt samarbeid for å gi ungdommen kompetanse som skal sikre videre verdiskaping i landsdelen også i tiden fremover.

- Når skoleeiere, rektorer, lærere og næringsliv samarbeider om elevenes læring, oppnår vi de aller beste resultatene. Forankring av entreprenørskap i utdanningen gir både høyere kvalitet og det gjør at flere elever og studenter får utviklet kompetanser som vi trenger for å skape Nord-Norges fremtid, sier Johansen.

UE benytter "lære ved å gjøre" i sentrum for all aktivitet og med det en praktisk pedagogisk måte å lære på.