UiT tilbyr nå et gratis eksamensretter kurs i matematikk og norsk på Storslett i januar.

Dette er for de som ønsker å bli lærere i nord, men som trenger å forbedre karakterene slik at de kommer inn på lærerutdanningen.

Om man ønsker å delta bør man ikke vente for lenge, da fristen går ut 12.desember. Kurset vil også bli gjennomført flere steder i Finnmark, blant annet Alta.

– Derfor tilbyr vi nå gratis, eksamensrettet kurs til de som ønsker å bli lærere, men som trenger å forbedre karakteren i matematikk og norsk, sier Tore Nesheim, assisterende instituttleder ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk.

Fra høsten 2017 tilbyr UiT å ta lærerutdanning på Storslett, Alta, Hammerfest og Kirkenes. Allerede fra januar neste år kan du forbedre karakterene.

– De siste årene har vi hatt bra søkning til lærerutdanningen, men mange har ikke kommet inn fordi de ikke har tilfredsstilt minimumskravet om karakteren 3 i norsk og 4 i matematikk. Vi ønsker å hjelpe dem med dette kurset, sier Nesheim.

Kunnskapsministeren, Torbjørn Røe Isaksen, har også ytret sin bekymring over mangelen på lærere i nord og roser denne tiltaket.