Anledningen er selvsagt opprettelsen av det nye lokallaget til Senterpartiet i Kvænangen. Det nye lokallaget er utgått fra Kystpartiet, med tidligere ordfører Jan Helge Jensen i spissen. Fylkesleder for Troms, kåfjordordfører Svein Leiros, er glad for å få partilederen oppover til det historiske møtet i Kvænangen.

– Det er fantastiske nyheter. Jeg tok en telefon sørover, og fikk med en gang tilbakemelding på at Trygve ville stille opp. Det viser at Senterpartiet virkelig tar grasrota og lokale politikere på alvor, sier Leiros i en pressemelding.

Utbryterne fra Kystpartiet ønsker å legge ned lokallaget til Kystpartiet og ta alle medlemmene med over i Senterpartiet. Men Kystpartiets sentrale ledelse ønsker å holde liv i lokallaget i Kvænangen. Førstekandidat for Sp i Troms foran høstens valg, Sandra Borch, sier seg fornøyd med å få et lokallag også i Kvænangen.

– Det er en styrke for oss. At de har bakgrunn fra Kystpartiet ser jeg bare som en fordel – særlig når det gjelder fiskeripolitikk, sier Borch i pressemeldingen.