– Vår visjon er at «Ingen skal drukne». For å komme nærmere dette målet, er det viktig at vi vet hvor mange som drukner og hvorfor de drukner. Først da kan vi sette inn de riktige tiltakene, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.

Redningsselskapet fører statistikk for alle oppdrag som de 50 redningsskøytene har.

– Drukningsstatistikken vil derfor være en naturlig del av den informasjonen vi henter inn for å styrke sjøsikkerheten i Norge. Vi får ofte henvendelser fra både media og myndigheter om ulike typer statistikk relatert til ulykker på og ved vann, sier Pedersen, som regner med å ha statistikken for januar 2017 klar i løpet av februar.

Fornøyd

Norsk Folkehjelps kommunikasjonssjef Håkon Ødegaard er fornøyd med at statistikkarbeidet fortsetter.

– Når vi nå har valgt å ikke videreføre jobben med drukningsstatistikken, synes vi det er fint at Redningsselskapet tar stafettpinnen videre. De har jo et nært forhold til sjøvett og sikkerhet på sjøen, og ut fra det jeg vet har de en visjon om at ingen skal drukne, sier Ødegaard.

Redningsselskapet har et godt samarbeid med Norges Livredningsselskap. De sitter på mye fagkunnskap om drukning i forhold til hva som skjer og hvorfor over 100 personer årlig drukner i Norge.