– Samvær med familie og venner er formålet med ferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Reise Utland i Virke i en pressemelding.

Totalt planlegger 25 prosent av oss å ta vinterferie. Ferie i utlandet er aller mest populært blant nordlendingene, og hele 59 prosent av oss vil dra på vinterferie til utlandet i år. I Troms er vinterferieuka for skolene 27. februar til 3. mars.

- Vi ser at det er de av oss med den lengste og kaldeste vinteren her hjemme som aller helst søker til utlandet i vinterferien, sier McSeveny-Åril, og peker på Kanariøyene som det mest populære feriemålet i utlandet.

- Vinterfjellet lokker likevel fortsatt mange i denne ferien, og stadig flere nordmenn disponerer egen hytte. 38 prosent av de som tar vinterferie bor på privat hytte i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Reise Norge i Virke.

Familie og venner viktigst

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien.

Befolkningsundersøkelsen om nordmenns ferievaner og ferieplaner gjennomføres for Virke av Opinion/Norstat.