FOLKEMØTE Jacob Grønn, prosjektleder Balsfjord – Skaidi, presenterer prosjektet for innbyggerne  i Kvænangen kommune.
(Foto: Statnett)

FOLKEMØTE Jacob Grønn, prosjektleder Balsfjord – Skaidi, presenterer prosjektet for innbyggerne  i Kvænangen kommune. Foto: Statnett

– Vil nok merke vår tilstedeværelse

Statnett inviterte til folkemøte i Kvænangen onsdag denne uken.

Onsdag kveld  var flere samlet til folkemøte i næringshagen i Sørstraumen. Det som stod på agendaen var byggingen av Statnetts nye 420 kV kraftledning, og hvordan arbeidet vil berøre Kvænangen kommune.

Entreprenøren Eltel Networks, som skal stå for byggingen av den nye kraftledningenfra Reisadalen til Skillemoen i Alta for Statnett, har nå etablert seg med egne kontorer og mannskap i Sørstraumen. Eltel Networks var også tilstede på møtet  presentasjon på møtet.

Berit Erdal, kommunikasjonssjef i Statnett, er fornøyd med møtet.

-Det var godt oppmøte, og positiv stemning i forhold til anleggsarbeidet som nå starter opp.

Erdal kan fortellle at de første leveranser av fundamentstål allerede er ankommet Sørkjosen, og entreprenøren nå skal være i gang med å bygge opp vinterveier for å kunne frakte ut stålet fra Navit og videre opp på fjellet til flere baseplasser.

–Ved å benytte vinterveier til uttransportering av materiell sparer vi naturen for mange sår og spor. Vi reduserer også behovet for helikopter. De oppmøtte kom med gode råd i forhold til værforhold i Kvænangen, sier Erdal.

De frammøtte gav også uttrykk for at de håper på ringvirkninger som følge av anleggsvirksomheten.

-Vi kommer til være mye i Kvænangen, to viktige transportveier opp på fjellet går nettopp fra Navit og Badderen, og kommunen vil nok merke vår tilstedeværelse. Det at Eltel har etablert seg i Sørstraumen vil jo merkes i lokalsamfunnet, avslutter hun.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Ønsker at den nye brua skal bygges av tre

Terje Olsen (H) forslår trebru på Storslett over Reisaelva.

Åpner for samarbeid

Visit Lyngenfjord var på onsdag i Nordreisa for å holde oppstartsmøte for reiselivsbedrifter.

Etterlyser sjåfør etter utforkjøring

Politiet etterlyser sjåfør og bileier etter en utforkjøring i Straumfjorden i Nordreisa.

Nordreisa betjener Skjervøys legevakttelefon

Sykepleiere i Nordreisa skal ta telefonen når skjervøyværingene ringer 116117.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis