Avfallsservice har søkt om å utvide deponiet på Galsomelen med 35.000 tonn avfall. I 2009 fikk selskapet konsesjon på 60.000 tonn, men per dags dato er det kun 7000 tonn som er ledig før det er fult. Daglig leder Sigleif Pedersen tror dette blir den siste utvidelsen for deponiet.

- Planen vår er å utvide det eksisterende deponiet opp mot skråningen på nordvestsida. I fremtida vil det neppe være aktuelt å etablere et helt nytt deponi her oppe, sier Pedersen til Nordlys, og legger til at kostnadene for et slikt tiltak er store.

Selskapet vil, i samarbeid med Remix fra Tromsø, investere 100 millioner kroner i et biogass-anlegg i Storfjord, dette for å utnytte energi av biologisk avfall fra komposteringen.

- Selv om kravene til sortering øker, og en stadig mindre andel av avfallet kan legges i deponi, vil vi også i framtida ha et visst behov. Derfor ser vi på mulighetene for deponering ved anlegget i Storfjord, sier Pedersen, og håper søknaden vil være ferdigbehandlet før sommerferien.

Avfallsservice sier til Nordlys at det ikke er snakk om en gradvis nedtrapping av virksomheten i Nordreisa.

- Nei. Dette anlegget vil være sentralt for oss, også i framover. Fremtida i denne bransjen handler mye om å samle inn og videreselge materialer til gjenvinning. Da har vi bruk for store arealer. Vi skal forholde oss til et marked, og da er det viktig å kunne lagre avfall for å selge når prisen er høyest, sier Pedersen.