Stortingsrepresentant for Troms Ap, Martin Henriksen, sier at regjeringsforslaget om å gjøre de tre nordnorske fylkene, Troms, Finnmark og Nordland, om til to regioner ikke gir mening.

- Jeg hadde større forventninger til regionreformen. Regjeringa og samarbeidspartiene har tenkt på et tall, og så har de sittet på et bakrom og lekt seg med fylkesgrensene i to år uten å klare å pusle sammen noe logisk eller gi regionene nye oppgaver.

Han mener Høyre og FrP må være ærlige om hva de selv mener om nye regioner i Nord-Norge.

- De ba fylkene om å ta "nabopraten", men fikk et svar de ikke likte. Så nå vil de bruke tvang uten å vite hva de vil. Det er ganske feigt.

Henriksen peker på at prosessen i Nord-Norge legges opp annerledes enn resten av landet, der regjeringen visse kortene og blant annet vil ha en ny region med 1,2 millioner innbyggere.

- På Østlandet har regjeringa ingen problemer med å trekke grensene. Når de ikke klarer å bestemme seg skyver de igjen ansvaret over på fylkene i nord. Stortinget får et forslag som er uferdig og som det er vanskelig å diskutere skikkelig, poengterer Henriksen og varsler at Ap vil gå kritisk til verks når saken behandles i Stortinget.

- Ap ønsker ikke tvangsbruken regjeringa har lagt seg på. Oppgavene burde vært avklart før man bestemmer struktur. Da hadde det vært enklere å få en reell samtale mellom fylkene, avslutter han.