Jan Otto Johansen, eier av den nye YX-stasjon, tok over bensinstasjonen allerede i 1993.

- Driften av bensinstasjonen her har vært i familiens hender, siden bygget ble oppført i 1984, sier Johansen til Framtid i Nord.

Gjennom årenes løp har driften blitt utvidet fra bensinsalg til både Kafe E6 og vaskehall.

Ønsker å satse

At stasjonen nå har gått over til å bli en del av YX-kjeden er tilfeldig.

- At kontrakten vår gikk ut med Statoil i samme periode som deres stasjoner ble kjøpt opp av Circle K, er egentlig en tilfeldighet. Uten at det er noe galt med Circle K, så gav dette muligheten til å se oss rundt etter andre samarbeidspartnere. Vi ønsket frihet og selvstyre, og det er noe vi får som medlem av YX-kjeden. Vi har fortsatt troa på at det er liv laga for en bensinstasjon her i bygda og vi ønsker å satse videre, forteller Johansen.

Klippet snora

Det var ordfører i Kvænangen, Eirik Losnegaard Mevik, som fikk det ærefulle og høytidelig oppdraget med å klippe den røde snora for å markere nyåpningen. Ordføreren støtter all utvikling og vekst i kommunen.

- På vegne av kommunen er vi veldig glade for å se at Jan Otto tør å satse her i Kvænangen, sa han blant annet i talen sin.

Alle de oppmøtte fikk gratis kaffe, kake og pølser. Polarstjerna barnehage var også innom med 25 barn på åpninga.

Bevisst etablering

Administrerende direktør i YX Norge, Thor Kristian Korsvold, kan fortelle at bensinstasjonen i Burfjord blir nummer 210 i i kjeden.  YX Norge.

- For fire år siden hadde vi ingen stasjoner nord Saltfjellet og for oss er åpningen her en bevisst satsing på å etablere oss i nord. Vi ønsker å ha lokale eiere som er kjent og har kunnskap områdene som vi kan være samarbeidspartner med. Vi kan ikke sitte i Oslo å styre og bestemme over de lokale stasjonene, sier Korsvold.