Kommunestyrerepresentant Terje Olsen (H) mener kommunen bør blande seg litt inn i planleggingen av den nye brua som skal bygges over Reisaelva på Storslett.

– Det går faktisk an med teknologien vi har i dag å bruke tre i større konstruksjoner. Jeg ønsker at dette i alle fall tematiseres, sier Olsen til Framtid i Nord.

Spennende forslag

Reaksjonene i etterkant av at Framtid i Nord skrev om forslaget, har vært av de positive slaget og mange støtter idéen. Ordfører i Nordreisa kommune, Øyvind Evanger (Ap), er enig i at dette kan være spennende forslag.

– Tre er absolutt et fint materiale og jeg tenker i første omgang at det er et spennende forslag! Vi har det spilt det videre inn til vegvesenet som et forslag, og de har gitt tilbakemelding om at dem skal ta det med seg videre i prosessen.

Evanger er også åpen for at konstruksjonen kan bestå av ulike materialer og at man bør vurdere følere ulike skisser.

– Det er vanskelig å si hva som blir best uten å ha sett noen skisser. Vi har en del trekonstruksjoner allerede i sentrum, med blant annet Halti, så det kan være det vil passe fint med en trekonstruksjon. Kanskje man kan blande sammen flere ulike materialer, det må også sees på.

Norges lengste trebru

I 2016 ble Norges lengste trebru i ett spenn, Steibrua med en lengde på 88,2 meter, åpnet.  Veibrua fører Riksveg 3 over Glåma og er hele 20 meter bred og 14 meter høy med både gang- og sykkelvei på begge sider.

Til sammenlikning tar dagens bru over Reisaelva, som ble oppført på 1950-tallet, kun kjøretøy som er under 4,4 meter bred. Brua er så smal at det ikke er mulig for tungtransport å møtes, og kjøretøy over 50 tonn søke om å i det hele tatt få lov å kjøre over.

Tett dialog

Han sier at kommunen hele tiden er i dialog med Statens vegvesen og at de har gått inn som samarbeidspartner i utformingen av det planlagte byggeprosjektet.

– Vi har understreket at vi vil være med i prosessen, slik at vi kan påvirke utformingen av brua. Det er viktig at den blir både funksjonelt og estetisk.

En helhet

Evanger sier også at de formidlet ovenfor vegvesenet at det bør tas hensyn til miljøet og områdene rundt i prosessen.

– Utformingen må ta vare på myke trafikanter med tanke på vær og vind. Vi har også søkt om midler til dette med belysning av både den nye brua, gammelbrua på andre siden og Elveparken. Dette må sees i sammenheng, slik at det skaper en helhet.

Den lille plassen på sentrumssiden av brua, hvor det i dag står oppført en liten gapahuk og et grillsted, er noe ordføreren ønsker blir utbedret.

– Slik det er i dag er adgangen ned dit vanskelig og jeg håper at dette kan gjøres noe med, avslutter han.

Reaksjonene i etterkant av at Framtid i Nord skrev om forslaget, har vært av de positive slaget og mange støtter idéen. Ordfører i Nordreisa kommune, Øyvind Evanger (Ap), er enig i at dette kan være spennende forslag. Foto: Siri Bergset Elvestad